sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Kukkakaaligratiinia ja possunfilettä

Hyvää äitienpäivää!
Meillä juhlapäivä oli lähes tavallinen päivä, vain salossa liehuva lippu ja lasten kakkutouhut toivat juhlan tuntua.
Samoin kuin kaikkina muinakin päivinä tänäänkin tiskipöydälle kertyi vuori astioita ja lapset levittäytyiväy ympäri taloa.
Juhlan kunniaksi hemmottelin itseäni ja valmistin rakastamaani kukkakaalia ja paistettua halloumia. Kukkakaali kypsänä ei saa muulta ruokakunnalta kovin suurta kiitosta, mutta nyt ei viitsi välittää

Tänään valmistui kolmen kukkakaalin ja parsakaalin gratiini päällä halloumia, jonka seuraksi tuli pitkään hautunutta possun ulkofilettä.


Kukkakaaligratiini
Otin kolmea eriväristä kukkakaalia sekä parsakaalin kukintoja, joita keitin suolatussa vedessä noin klme minuuttia.
Siirsin valutetut kukkakaalien kukinnot voideltuun uunivuokaan. Sekoitin kukkakaalien joukkoon suolan ja mustapippurirouhetta.
Kattilassa kerman joukkoon sulattelin paketillisen koskenlaskijaa. Vuokaan lisätyn suolan määrässä kannattaa ottaa huomioon juuston suolaisuus.
Gratiinia paistetaan uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Halloum-juustot paistoin pannulla ja lisäsin vuokaan ennen tarjoamista.


Näin tein possun:
Possun ulkofile hautui uunissa muutaman tunnin. Ensin suolasin ja pippuroin huoneenlämpöisen lihan ja paistoin pihvit pannulla kiinni. Lisäsin vuokaan paljon sipulia, kuivattuja karpalpota ja retiisiä. Valitsin nämä lisukkeet, koska niitä nyt sattui kaapissa olemaan. Liemeksi tuli lihalientä niin, että lihat juuri peittyi.
Perunamuussia laitoin myös, että nirppanokillekkin olisi jotain.

 
Arkeen on aina apua.
Miten niin miehet ei osaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa?

1 kommentti:

  1. Oi nam, herkullista ruokaa! Tuota kukkakaaligratiinia pitää ehdottomasti testata!
    Ja ymmärrän kyllä sun mahtavaa apulaista, että kyllä se työnteko maistuu paremmalta kera Muumien. <3 Itsellä muumit korvaa äänikirjat. Voi veljet mutta kyllä maistuu kotityöt paljon paremmalta hyvää kirjaa kuunnellessa.

    VastaaPoista