sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Omena-rahkapiirakka

Jos haluat nopeasti hyvää, niin tässä ohje siihen. Pohja on nopea tehdä ja täytteeksi käy se mitä kaapista löytyy. Pohja on niin tiivis, että se kestää päällään runsaasti herkkuja eikä makuja kannata säästellä.
Tälle iso peukku!

Omenarahkapiirakka

150g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria 
3,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 prk vanilja makurahkaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
vähän sokeria

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri nypitään. Lisätään vehnäjauhio johon leivinjauhe on lisätty. Tulee murumainen seos, joka painellaan vuokaan. Mulla halkaisija n.28cm.
Siihen päälle voi laittaa makuunsa sopivat täytteet. 
Tässä sipaus Lemon Curdia, omenaa viipaleina ja kanelia. Rahkaseos viimmeisenä päälle.
185 astetta n. puolituntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti