torstai 11. helmikuuta 2021

REMONTIN KOLMASPÄIVÄ JA UUNIMUNAKASTA

Uunimunakas on helppo ja moneen paikkaan sopiva melkein pikaruoka. Täytteeksi siihen voi laittaa sitä mistä itse tykkää ja mitä kaapeistaan löytää. 
Iltapala on nyt syöty, eikä ainakaan nälkään luulisi kenenkään heräävän.


Suunnilleen tällä ohjeella tein:
Pinaatti-halloumuunimunakas
200 g halloumijuustoa
70 g babypinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
8 kananmunaa
1 dl maitoa
½ tl mustapippuria rouhittuna
½ rkl oliiviöljyä

Raasta halloumijuusto. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Riko munat kulhoon.Vatkaa joukkoon maito ja pippuri.
Öljyä uunivuoka kevyesti (tai peitä vuoka leivinpaperilla). Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää päälle tomaatit ja sipuli.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.


Meidän kaapeista löytyi täyteaineiksi pussillinen pinaattia, avattu chilinen tuorejuusto, kirsikkatomaatteja ja punasipulia
   
Ensimmäiseksi levitin uunipellille leivinpaperin päälle pinaatin ja murustellut fetat. Ohjeessa, jonka mukaan tein juusto oli halloumia, mutta feta sopi tähän ihan yhtä hyvin.

Munaseos tulee pinaatinpäälle. Viimmeiseksi laitoin halkaistut kirsikkatomaatit ja sipulin. 

Tästä sitten vaan paloiksi ja salaattia viereen.
Mitä jäljelle jäi syödään aamulla.

Remontissa on jatkettu irronneiden laattojen uudelleen kiinnitystä, listojen laittoa ja vessan maalausta. Paljon pieniä asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti