keskiviikko 10. helmikuuta 2021

REMONTIN ENSIMMÄINEN PÄIVÄ JA UUNILOHTA

Nyt alkoi remontti. Vanhimmalla pojalla on sopivasti aikaa ennen uutta työmaata, niin lupasi ottaa vastuun remontista täällä kotona.
Suurtavoite on keittiön uusiminen. Ennenkuin uudet kaapistot valmistuvat on pienempien tavoitteiden aika, jotka yritän kuvin ja sanoin saada tänne muistiin.

Päivittäiseen ruokahuoltoon ja Emännöitsijän arkeen remontti tietysti tulee suuresti vaikuttamaan. Nyt alussa pienesti ja sitten kun ei ole koko keittiötä, niin suuresti. Vielä en tiedä kuinka se järjestetään, mutta eiköhän me pärjätä. 

Tänään ensimmäisenä remppapäivänä valmistin uunilohta ja perunamuussia.
Lohen päällystin yrttisellä tuorejuustolla ja punasipulilla. Vieressä kypsyi parsakaalit. Mausteeksi suolan ja pippurin lisäksi sitruunamehua ja tilliä.


Yllätyin kuinka paljon kunnollinen lohifile maksaa. Tämä kymmenelle lautaselle riittävä pala maksoi kolmekymmentäkaksi euroa. Jos siihen lisää vielä juuston, kerman, parsakaalin ja sipulin, niin koko vuoan hinnaksi tulee noin neljäkymmentä euroa.
Onneksi perunat ja porkkanat ovat omasta pellosta.


Remontti-poika työssään. Vuosien kuluessa monta pientä ja suurempaakin kohtaa on käytössä kulunut ja jotkut jääneet kokonaan rakentamisväsymyksen jalkoihin.
Ensimmäisinä päivinä pohjamaalauksia ja puuttuvia listoja. Pikkuvessassa heilui maalari oikein kunnolla.
Mikäpä tässä olessa, kun saa vain kuvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti