perjantai 29. tammikuuta 2021

TOSCA-OMENAPIIRAKKA


Toscapiirakka

3 munaa
4dl sokeria
150g sulatettua voita
6dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa

Toscapäällys
150g voita
150-175g mantelilastuja (murskaa lastuja vähän, niin tuntuvat riittoisammilta)
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
11/2 sokeria

Valmistaminen
Vatkaa pohjataikinan munat ja sokeri vaanhoksi. Yhdistä siihen maito,sulatettu jäähdytetty rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi tasaiseksi taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunitpellille, levitä taikina ihan kulmiin asti ja paista pohjaa 175-200 asteessa 15-20 minuuttia, eli hyvin vaalean ruskeaksi

Valmista pohjan paistuessa toscakuorrutus.
Sulata kattilassa ensin rasva ja lisää siihen kaikki muut aineet ja sitten kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Annostele kuuma kuorrutus heti pohjalle useampana eri kasana ja levit se nopeasti tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle. 
Minä laitoin piirakan päälle ensin aronia-lemon curdi hillon, jonka päälle ladoin omenan siivuja. Vasta siihen päälle toscaruorrutuksen.
Jatka piirakan paistamista hieman kuumemmassa uunissa 200-225 asteessa kunnes tosca on kauniin väristä.
Palastele vasta kun piirakka on jäähtynyt.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköinen piirakka. :) Siitä onkin pitkä aika, kun olen viimeksi syönyt toscapiirakkaa, saati sitten, että olisin syönyt omenaista toscapiirakkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosca on lähes varma vierasvara, säilyy hyvin ja kaikki tykkää. Omenoiden kanssa kun vielä käyttää hiukan Lemon Curdia, niin ei parempaa.

      Poista