torstai 25. helmikuuta 2021

MUNKASRULLAA LOUNAAKSI


Tänään lounaaksi jauhelihalla täytettyä munakasrullaa ja salaattia.
Keittiöremontti on valmiina ottamaan vastaan uudet kalusteet, kunhan ne ensi viikolla saapuvat. Nyt viikonloppuna huilataan. 

Munakasrulla on kätevä ja nopea ruoka, jota voi muunnella mielensä ja jääkaapin tarjonnan mukaan.

Ensin munakas

5 kpl munaa
5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Täyte

1/2 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
1 rkl lihafondia
1/4 tl mustapippuria
2 tl yrttimaustetta
100 g tuorejuustoa (valkosipuli)
3 kpl tomaattia kuutioituna
100 g juustoraastetta kuottutukseen

Valmista jauheliha-munakasrulla näin:

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. (Kumoa pohja halutessasi toiselle leivinpaperille, jotta saat käärittyä paistopinnan päällepäin.)

Valmista täyte pohjan paistuessa uunissa. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Mausta seos fondilla, mustapippurilla ja pizzamausteella. Hauduta pannulla noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaatit.

Levitä jauhelihatäyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukaksi rullaksi. Jätä rulla leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele rullan päälle juustoraastetta. Kuorruta jauheliha-munakasrullaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.

•Koristele munakasrulla tuoreella basilikalla. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

•Vaihtelua munakasrullaan saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi pakastepinaattia, tomaattipyreetä tai yrttejä. Täytteeksi sopivat myös sienet, kasvikset ja kala.


Keittiötä on jäljellä puolet, toinen puoli on kannettu ulos.

Seiniä on tapetoitu ja kaakelit tilattu ja toistaiseksi kaikki kunnossa. Periaatteellisena pessimistinä odotan jotain menevän pieleen. Vielä kaikki on hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti