lauantai 20. helmikuuta 2021

KASVISSOSEKEITTOA JA LASKIAISPULLIA

Kasvissosekeitto on tuttu, mutta joka kerta ihan uusi ja erimakuinen ruoka. Yleensä kerään siihen kaikki jääkaapin jäämäkasvikset juuresten ja sipulin kaveriksi. Keitto on aina vähän yllätys, nimi vain on sama
 Suuressa porukassa myös kasvissosekeitolla on haasteensa. Osa heistä on kasvissyöjiä ja osa kaipaa tämänkin kanssa lihaa. Yksi on gluteeniton, yksi tarvitsee keittoonsa kasan raejuustoa ja toisen keittoon raejuusto tai keitetty kananmuna muussataan niin hienoksi, että se on hänelle helppo syöttää. Yksi ruokailija ei pidä vahvoista mauista ja eräs ei periaatteessa syö mitään kasvissosekeitoksi kutsuttua. 
Onneksi oli myös heitä, jotka hymyilivät tätä syödessään.

Tänään tähän keittoon tuli:
porkkanaa
lanttua
punajuurta
peunaa
fenkolia
valkkosipulia
keltasipulia
punasipulia
kukkakaali (lehdet myös)
parsakaali
tomaattimurskaa
voipapuja
Koskenlaskija sulatejuustoa
Mausteeksi:
timjamia
juustokuminaa
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Tämän päiväinen keitto valmistettiin kahdeksan litran kattilaan.

Kypsää keittoa soseutettiin ensin sauvasekoittimella ja lopuksi ihan sileäksi tehosekoittimessa.
Kuuman keiton kanssa on muistettava ottaa sekoittimen kannessa oleva pieni kansi pois, muuten kuuma keitto on pitkin seiniä. Kannen reijän voi peittää kevyseti vaikka talouspaperilla.
Tästä tuli hyvää ja riittää huomisellekkin.

Jälkkäriksi viimmeiset laskijaispullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti