torstai 28. tammikuuta 2021

PUOLUKKA-MASCARPONEPIIRAKKA

 Leivoin muhkean puolukkapiirakan, johon tuli täytteeksi mascarponea, pehmeää vaniljalla maustettua rahkaa ja tietysti puolukoita. Ohjeen löysin Kotona-blogista, kiitos sinne.

Tästä tulee ihan varmasti yksi suosikki vierasvara.
 Ensimmäistä kertaa kokeilin piirakan täytteeseen mascarponea ja ahh, miten hyvää. Tunnin uunissa olon jälkeen puolukoiden kirpsakkuus oli saanut kaverikseen kermaisen toffeenmaun. Tämä täyte sopii hyvin kaikkien vahvojen marjojen ja miksi ei happamien omenoidenkin kaveriksi.
Seuraavaksi voisin kaivella pakastimesta viimmeiset punaherukat ja jatkaa leipomista.


 Pohja
  • 125 g voita
    1 1/4 dl sokeria
    1 kananmuna
    2 dl vehnäjauhoja
    1 dl ruisjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna sekoittaen.
     Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen
    piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija oli 26 cm. 
    Siirrä vuoka jääkaappiin.
    Täyte
    1 prk/250g mascarpone
    1 1/2 prk/250 g pehmeää vaniljarahkaa
    2 kananmunaa
    1 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    n 6 dl puolukoita pakasteesta
    Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri,
    vaniljasokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
    Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
    Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.
    Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti