Leivoin muhkean puolukkapiirakan, johon tuli täytteeksi mascarponea, pehmeää vaniljalla maustettua rahkaa ja tietysti puolukoita. Ohjeen löysin Kotona-blogista, kiitos sinne.
Tästä tulee ihan varmasti yksi suosikki vierasvara.
Ensimmäistä kertaa kokeilin piirakan täytteeseen mascarponea ja ahh, miten hyvää. Tunnin uunissa olon jälkeen puolukoiden kirpsakkuus oli saanut kaverikseen kermaisen toffeenmaun. Tämä täyte sopii hyvin kaikkien vahvojen marjojen ja miksi ei happamien omenoidenkin kaveriksi.
Seuraavaksi voisin kaivella pakastimesta viimmeiset punaherukat ja jatkaa leipomista.
Pohja
- 125 g voita1 1/4 dl sokeria1 kananmuna2 dl vehnäjauhoja1 dl ruisjauhoja1 tl leivinjauhettaVaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna sekoittaen.Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäenpiirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija oli 26 cm.Siirrä vuoka jääkaappiin.Täyte1 prk/250g mascarpone1 1/2 prk/250 g pehmeää vaniljarahkaa2 kananmunaa1 dl sokeria1 tl vaniljasokerian 6 dl puolukoita pakasteestaSekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri,vaniljasokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.Tarjoa jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti