Nyt löytyi niin hyvä ohje, että aivan hirvittää. Yksi harha askel tuli, mutta valmiissa piirakassa se vaikutti enempi plussalta kuin miinukselta. Tein taikinan kaksinkertaisena. Ihan normaaliin uunipeltiin kaksinkertainen annos ei riitä, mutta hiukan isommassa vuuassa saisi ohuemman pohjan. Taikinamoka, siis se epämoka oli sellainen, että ohjeen mukaan kermaa olisi pitänyt laittaa 1.5 desiä, mutta minä hulautin taikinaan koko puolenlitran purkillisen. Pikkusien ripsottelin jauhoa lisää, mutta vain vähän. Tässä vaiheessa otti päähän.
Näin tein pohjan
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa sokeria (fariini tai ruoko)
- 0,75 dl kermaa
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Tarkista onko seoksessa valmiiksi nostatusaineita, jos on älä laita leivinjauhetta.
Täyte
5 kpl kotimaisia omenoita
- 1,5 dl tummaa sokeria (fariini tai ruoko)
- 1 tl kanelia
- ripaus neilikkaa
- ripaus muskottipähkinää
- 2 tl perunajauhoja
- 0,5 dl sitruunamehua
- Lemon Curdia
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi sekaan, kunnes taikina on murumaista.
- Lisää kerma ja kääntele taikina tasaiseksi. (saattaa jäädä hieman murumaiseksi, se on ok). Tässä tuli mulle erhe.
- Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24-28 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi lohkoiksi (kuoriminen ei ole välttämätöntä).
- Voitele pohja LemonCurdillapi
- Asettele omenat pohjan päälle osittain päällekkäin.
- Sekoita pienessä kulhossa sitruunanmehu, sokeri, perunajauhot ja mausteet. Kaada seos tasaisesti omenoiden päälle.
- Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Tarjoile omenapiirakka hiukan lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti