torstai 14. tammikuuta 2021

TONNIKALAPIIRAKKA

Päiväkahvi/välipalalla testasin uutta tonnikalapiirakan ohjetta. Hiukan ihmettelin, kun ohjeen mukaan piirakkaan ei tullut suolaa lainkaan ja sen puuttumisen kyllä huomasi. Olisko ollut tekstin tekijän erhe? Muuten oli hyvä ja vielä parempaa kun suolan lisää
Eilisen lumimyrskyn jälkeen saapui pakkanen. Tällä hetkellä kun lapsoset ovat hiljentyneet huoneisiinsa ulkolänpömittarissa on lukema 24,9. Toivottavasti kaikilla on katto pään päällä. Ei ole, tiedän, ja sen ajatteleminen ahdistaa. 

Meidän punaposket saivat koulun jälkeen välipalaksi lämmintä piirakkaa. Kotiutumishetkeen täytyy satsata kunnolla, koska koronasyistä koulussa ei nyt tarjoilla välipalaa.


Tonnikalapiirakka

Pohja:
125g voita tai margariinia
3dl vehnäjauhoja
suolaa
1,5dl kylmää vettä

Täyte:
2tlk (a 200g) tonnikalapaloja öljyssä
200g kermaviiliä
2 kananmunaa
200g tuorejuustoa, laitoin yttisen
n.10cm pala purjoa
1 sipuli
kirsikkatomaatteja
tilliä
mustapippuria
sitruunapippuria
maista ja lisää suolaa sekä muuta mistä pidät


Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisja 26 cm)pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä kala tasaisesti pohjalle. Sekoita kulhossa kerma, vesi ja kananmunat sekä mausteet. Kuullota pannulla voissa silputut purjo ja sipuli. Maista. Kaada hyväksi havaittu seos vuokaan ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit päällimmäiseksi. Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Huomasin, että pohjan esipaistaminen olisi vielä parantanut tulosta.
Illalla tyttären kanssa yhteinen harrastus: Austraalian master chef ja hiusten selvittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti