Aamusämpylät on yksi niistä aikomuksista, joita olen suunnitellut tekeväni heti huomenna. Melkein aikomuksiksiksi jäivätkin. Ohje on helppo ja nopea, mutta makua voisi vähän jalostaa. Oma mokani oli, että paistoin sämpylät kiertoilmalla ja sämpylöistä tuli ehkä siksi kuivahkoja.
Nyt näin, mutta ensi kerralla paremmin. Ja toki nämäkkin olivat ihan syötäviä.
Aamiaisen jääkaappisämpylät
(noin 8 kpl)
8 dl sämpyläjauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
5 dl vettä
2 rkl öljyä
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Kuumenna neste 41-42 asteiseksi ja lisää veden joukkoon öljy. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina liinalla peitettynä jääkaappiin odottelemaan aamua.
Nosta aamulla kahdella lusikalla – tai esimerkiksi keksi- tai jäätelökauhalla – taikina uunipellille leivinpaperin päälle kahdeksaksi sämpyläksi.
Paista sämpylät 225 asteessa noin 25 minuutin ajan.
Vinkki! Voit öljytä lusikat ja kauhan ennen taikinan nostamista leivinpaparin päälle. Näin taikina ei tartu niihin kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti