maanantai 4. tammikuuta 2021

Hedelmäinen broilervuoka

 Loppiaisena oli pitkästä aikaa perinteinen talvisää. Pakkasta oli melkein kymmenen ja aurinko paistoi, ainakin hetken. Pakko oli päästä hetkeksi pois hellan äärestä ja tuulettomana päivä Pikkusinkin pystyi olemaan ulkona.
Ihan tavallisista talvipäivistä on tullut harvinaisia.

 Tämän päivän broileripata sallii pikaisen ulkoilun.
 Pilkoin suoraan vuokaan broilerin fileet ja maustoin sipulilla timjamilla, valkosipulilla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Hedelmiksi löysin ananasta, persikkaa ja happamia omenoita. Kastikkeeksi kaiken päälle tuli kermamaito, johon lisäsin lorauksen soijakastiketta ja vähän curryä. Vuoka uuniin, 200 astetta ja noin tunti. Padan päälle voi laittaa kannen tai folion.
Perunat ihan pienelle kiehumaan, niin ovat valmiita samaan aikaan uuniruuan kanssa.


Kriittinen raati ei ennättänyt kertomaan mielipidettään, kun oli niin kiire syödä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti