tiistai 8. joulukuuta 2020

Samettinen kukkakaalikeitto ja

 On toisen aallon toisen etäkouluviikon toinen päivä ja muuten tavallinen tiistai. Ensimmäinen kotona opiskeltava viikko meni hyvin, paljon paremmin kuin viikot keväällä. Toivottavasti sama tuuli jatkuu myös tämän viikon. Toiveissa on, että vielä ennen joululomaa lapset pääsisivät takaisin oikeaan kouluun. Kavereita on kova ikävä.

Yllättäin tullut tieto lasten jäämisestä kotiin muutti myös emännöitsijän suunnitelmat. Juuri alkanut vimmaisa siivousbuugi oli laitettava jäähylle ja ruokalistakin meni uusiksi. Nyt päivät täyttyvät kahdesta vitosluokkalaisesta, eskarista ja Hansun etäisestä päivätoiminnasta. Ruuanlaitto ja muut emännöitsijän hommat on ajateltava hyvänä harrastuksena, niin pysyy arki kasassa.

Tätä kukkakaalikeittoa tarjoilin tänään lounaalla. Söihän sitä, mutta pistesijoille se ei päässyt. Ainakaan koulujen ruokalistoille tätä ei kannata suositella.


Kukkakaalikeitto

700g kukkakaalia

1 sipuli pieneksi silputtuna

9dl kasvislientä

2,5dl kolmen juuston ruokakermaa

ruohosipulia tai muuta vihreää jos löytyy

Valmistusohjeet

Kuutioi kukkakaali ja keitä sitä sipuleiden kanssa kasvisliemessä, kunnes kaali on pehmeää. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoile lisänä esim raejuustoa ja pieniä paistettuja nakinpaloja.  Päälle voisi silputa vielä esim. ruohosipulia kaunistuksesksi ja makua antamaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti