lauantai 26. joulukuuta 2020

Aattoaamun riisipuuro ja väskynäsoppa


Jouluaattoaamuun kuuluu riisipuuro ja sekahedelmäkiisseli. Varmasti monessa Suomen keittiössä hautuu samaan aikaan valkoista puuroa ja odotuksen jännitys hiipi nurkkiin.  

Tähän asti ole keittänyt puuron vanhalla mallilla. Ensin hiukan vettä ja riisit kiuhuvaan veteen ja maidot kohta perään. Nyt vaihdoin helpompaan tapaan.

Nopea riisipuuro:
2litraa vettä
6dl riisiä
1 litaa maitoa
1 litraa kermaa
3tl suolaa

Tee näin:
Keitä kattilassa vesi.
Lisää riisit ja keitä pienellä lämmöllä kunnes riisit ovat juuri ja juuri kypsiä. Sekoittele välillä.
Sekoita kerma ja maito keskenään. Voit lämmittää seoksen toisessa kattilassa, näin riisipuuro valmistuu nopeammin.
Sekoita kerma-maito kypsän riisin joukkoon.
Keitä pienellä lämmöllä vielä noin 10 minuuttia samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja hauduta kannen alla hetki.

Sekahedelmäkiisseli:
500g kuivattuja sekahedelmiä
400g kuivattuja luumuja
3 litraa vettä
3dl sokeria
2 kanelitankoa
5rkl perunajauhoa 2dl vettä

Tee näin:
Laita kattilaan sekähedelmät, luumut ja vesi. Liota muutama tunti. Lisää joukkoon sokeri ja kanmelitanko.
Keitä hiljalleen samassa nesteessä kunnes hedelmät pehmenevät.
Sekoita perunajauhot ja vesi sekaisin.
Valuta ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

1 kommentti:

  1. Riisipuuro ja joulu ne kuuluvat niin yhteen.
    Kaunista joulun aikaa.

    VastaaPoista