Nyt löytyi herkullinen piirakka, jossa maistuu pehmeä pohja, omena, kaneli, fariinisokeri ja rapeasti toscahtava pinta. Hiukan vähemmän aikaa olisin voinut piirakkaa paistaa ja omenat päälle kauniimmin asetella.....mutta se maku.
Ohjeen otin suoraan Tiitiäisen-blogista, kiitos sinne.
Muhkea Omenapiirakka
pellillinen
4 kanamunaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
200 g sulaa rasvaa
2 dl piimää
Pinnalle:
4 omenaa ohuina lohkoina
kanelia
sokeria
Kaurakuorrutus:
100 g sulaa voita
2 dl Nalle kaura&ruishiutaleita (käy tavallisetki hiutaleet)
2 dl sokeria
4 rkl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt jauhot vuorotellen piimän ja jäähtyneen rasvan kanssa. Lado omenalohkot pellille levitetyn taikinan päälle, ripottele kanelia ja sokeria lisäksi. Valmista kaurakuorrutus: sulata rasva, lisää hiutaleet ja muut aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä omppupalojen päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti