tiistai 24. marraskuuta 2020

Juustoinen kasvisgratiini eli meditointiruoka


Kasvisgrattini oli tämän päivän juttu.
Näin tiistaisin ensimmäiset kotiutuvat vasta kolmen aikoihin, niimpä melkein koko päivä on aikaa tehdä sitä mikä miellyttää. Usein siivoamiseen menee suurin osa päivän "vapaa-ajasta", jos ei satu leipomaan, mutta tämä kuoriminen ja pilkkominen on pieni meditaatiohetki piirakoiden kypsymistä odotellessa.
On todella rauhoittavaa hetkisen vain kuoria ja pilkkoa.

 

Päivän gratiinin tuli

porkkanaa
kukkakaalia
naurista
palsternakkaa
sipulia
paprikaa
kesäkurpitsaa


Kuutioi kasvikset.

Kuullota sipulit öljyssä ja lisää porkkanat ja nauriit mukaan hautumaan hetkeksi.

Lisää loput ainekset ja hauduttele kasviksia noin 15 min, kunnes ne ovat lähes pehmeitä.

Kaada juurekset voideltuun laakeaan uunivuokaan, kuorruta ja gratinoi 250 asteessanoin 15 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.



Siinä valmiina uuniin.
Kaverina tarjoitiin uunimakkaraa, niin saivat mahantäytettä hekin, jotka vain pakollisen palan söivät. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti