Maanantain nopea ja tavallinen kotiruoka oli lohkoperunat ja jauhellihapihvit. Kumpaakin lajia pellillinen yhtä aikaa kiertoilmauuniin. Jääkaapissa oli edelliseltä ruualta yli jääneitä keitettyjä punajuuria ja porkkanoita. Pilkoin ne perunoiden sekaan etteivät vallan unohdu. Hiukan lorottelin rypsiöljyä vihannesten päälle ja maustoin vain suolalla ja mustapippurilla sekä ripsauksella paprikajauhetta.
Jauhelihapihvit tein nekin nopeamman mukaan eli sipulikeittopussi ja hiukan vielä kuullotettua sipulisilppua. Ajattelin kunnolla pihvit sipuloida, koska uuniperunoissa ei sipulia ollut ja ilman sipulia ei ruokaa voi ottaa todesta.
Tälle kaikella kastikkeeksi valmistui kylmänä tarjoiltava tsatzi-tyyppinen jugurttikastike:
400g turkkilaista jugurttia
kurkku
2 kunnollisen kokoista valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2rkl sitruunamehua
tee näin:
Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste kermaviiliin.Pilko valkosipuli hienoksi silpuksi. Lisää valkosipuli, suola ja mustapippuri seokseen. Mausta tsatsiki lopuksi sitruunamehulla.
Mummun lempiruokaa, kunhan ei mausteta liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti