sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Omenapiirakka gluteeniton

Taas kerran omenapiirakkaa ja aina uusin ohjein, vaikka vanhoja hyviksi havaittuja on jo useampi tallessa. Tämä ohje löytyi "Kaakaota kermavaahdolla"-blogista ja hyvä oli. Samassa paikassa näytti olevan myös muita varteen otettavia ohjeita.

OMENAPIIRAKKA     vuoka 26cm

2 munaa
2dl sokeria
100g voita
1dl maitoa/piimää/jogurttia
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
5 pientä omenaa
2tl kanelia
2rkl fariinisokeria

1. Vispaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri, sulatettu voi ja maito.
2. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
3. Kuori ja pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja painele taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja fariinisokeria.
4. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti