sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Omena-Porkkanahillo

Tänä vuonna olen keitellyt minulle uusia hilloyhdistelmiä. Ne on varmasti useimmille hilloajille tuttuja, mutta minä en ole aikaisemmin kokeillut. Matala hilloinnostus johtuu varmasti siitä, että aikaisempina vuosina arki on ollut niin täynnä, ettei keitoksille vain ole riittänyt aikaa. Kiinnostusta olisi kyllä ollut. Nyt on ensimmäinen vuosi kun muutaman päivän viikosta olen yksin kotona, ja se on yhtä juhlaa.


Ensimmäinen uutuus on omena-porkkanahillo:

400g kotimaisia omenoita

100g porkkanaa

2rkl vettä

0,5dl hillosokeria

Valmistusohje:

Viipaloi porkkanat ja kypsennä ne höyryssä (minä keitin vähässä vesessä).

Lisää päälle omenalohkot ja anna niiden pehmetä kannen alla.

Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna sose kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehahataa sekoittaen.

Kaada hillo hyvin pestyihin purkkeihin ja säilytä kylmässä. (minä purkitin suurimman osan maitopurkkeihin ja laitoin pakkaseen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti