maanantai 19. lokakuuta 2020

Porkkanapiirakka

Kaikista piirakoista tämä on ainakin toiseksi paras. Porkkananviljelijän sydän tietysti sykähtelee aivan eri tahtiin kun tällaista tarjoillaan, varsinkin kun maku on just kohdillaan. 



                                           
Porkkanapiirakka

5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa margariinia tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vanilliinisokeria
Pähkinärouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n.20 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päällepähkinärouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti