tiistai 11. tammikuuta 2022

Nuudeleita ja possu-kookoskastiketta


 Pikku-teinien lemppari on tietysti nuudelit. sillä varauksella ettei mukana ole liikaa vihanneksia. Mummulta kun tästä ruuasta mielipidettä kysyin sain vastauksesti ihan uusia adjektiiveja. Ei ollut ihan parasta mitä hän on syönyt, näin kauniisti sanottuna.

 Tänään pitkästä aikaa söimme pataruokaa, johoa possun suikaleiden ja kasvisten lisäksi tuli nuudeleita ja kookoskermaa. Oli kaunista katsella ja maistui hyvältä.


Possu-kasviskaastike  8 annosta

800g possun suikalelihaa

4 porkkanaa
1 kukkakaali
1 parsakaali
1 purjo
2 paprikaa
2 pkt vehnänuudeleita
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl inkivääriä
ripaus chiliä
mustapippuria
2 tlk kookosmaitoa


Paista kevyesti possunlihasuikallet pannulla pienissä erissä. 
Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Paloittele kaalit, hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
Kuullota porkkanaviipaleet, kaalit, sipulit ja paprikat omissa erissään paistokasarissa. Kiehauta hienonnettu valkosipuli öljyssä.
Lisää joukkoon kuullotetut kasvikset ja lihasuikaleet. Mausta kastike soijakastikkeella, omenaviinietikalla, inkiväärillä, chilillä ja mustapippurilla. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää kypsät nuudelit kastikkeen joukkoon varovasti sekoittaen.

Mummeli, jolle spaghettikin on modernia nuudelit olivat silkkaa eksotiikkaa, ehkä vähän liikaa. 

1 kommentti:

  1. Mä en ole vieläkään uskaltanut kokeilla tuota kookoskermaa. Kookos kuuluu makuna sellaisiin joista en välitä (paitsi kookosrasvaa pystyn lusikallisen päivässä syömään)mutta monet ovat kehuneet että ruokaan se tuo oman hyvän makuvivahteensa. Ehkä joskus johonkin kasviskeittoon uskaltaudun testaamaan. :)

    VastaaPoista