maanantai 10. tammikuuta 2022

Lohi-makaroonilaatikko ja ruokatilaus

Nyt on joulu kerätty varastoon ja arki jatkuu. Kaksi lasta jäi etäkouluun ja kaksi lähti aamulla päin pakkasta. Päätimme myös, että Hansu jää ainakin vielä viikoksi pois päivätoiminnasta. Kolmen kotiin jääminen hiukan rajoittaa omia suunnitelmia, mutta näillä nyt mennään. 

Maanantain kunniaksi inventoin jääkaappia ja vihreät alkaa olla melkein loppu.
Makaroonilaatikkoon riitti muutama sellerinvarsi, pala purjoa ja maissia sekä sipulia. Sekaan vielä basilikalla maustettua tomaattiurskaa.
Savulohirouhe on KalaKallen valmistama kotimainen lohisäilyke, josta on kätevä valmistaa vaikka mitä kalaisaa. 
Makaroonilaatikkoonkin se sopi täydellisesti.

Silputtujen kasvisten ja keitetyn pastan sekaan sekoitin tomaattimurska ja päälle ripottelin hiukan savujuustorouhetta. Viimmeiseksi tenin tomaattipyreellä ja kalamausteella sekä suolalla ja sitruunappippurilla vahvistetun munamaidon, jonka kaadoin kaiken päälle. Vuoka kyspyi uunissa 175 asteessa noin 45 minuttia.


Tänään
 oli vuoden ensimmäinen kauppa-päivä, joka hoidin netissä. Me asumme niin kaukana isommista kaupoista, ettei kauppojen kuljtuksen tänne yletä, Itse on laatikkonsa haettava, tai siis puoliso hakee.
Tilausta tehdessä pidin kirkkaana mielessä varastojen tuhoamis projektin. Hyvin onnistui ja vain pari nakkipakettia ostin hätävararuuaksi. Kaikki muu oli maitoja, kasviksia ja välipalatarvikkeita. Sekä "lasten" herkkuja, joita ei kotivarastoista löydy.
Alla olevasta kuvasta puuttuu noin kymmen maitopurkkia, jotka puoliso ennätti jo järjestellä kaappiin

Tästä sitä riittää purtavaa koko viikolle

Kissat ja koiratkin saivat oman ruokatilauksensa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti