Viikonloppua ajatellen tein pakastimeen valmiiksi vähän iltapalaa. Jos sattuu niin mukavasti, että viljattomat lapset tulisivat käymään valitsin heitä ajatellen gluteenittoman pohjan. Jauhot voi hyvin vaihtaa tavallisiin (3dl) vehnäjauhoihin, jos ei erityisiä tarvitse.
Piirakkapohja
180g voita
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl juustoraastetta
1 kananmuna
Täyte
250g gra avilohta
1 kesäsipuli varsineen
5 oksaa tilliä
parmesaanilastuja
1 1/2 dl kermaa
1 dl maitoa
100g tuorejuustoa
2 kananmunaa
sitruunapippuria
(suolaa)
Sekoita keskenään kuutioitu voi ja muut pohja-aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Pieni sipuli varsineen sekä tilli. Sekoita keskenään maito, kerma, tuorejuusto ja kananmuna.
Levitä pohjan päälle lohi ja sipuli sekä parmesaanilastut. Lisää myös tillisilppu. Kaada lopuksi päälle munamaitoseos. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Suolaiset piirakat on parhaita! :) Ne tekee meillä ainakin heti kauppansa, paljon paremmin kuin makeat herkut.
VastaaPoistaMun on pitänyt jo kauan leipoa suolaisia piirakoita myös pakkaseen, mutta kummasti kaikki on aina syöty ennen niiden pakastimeen päätymistä. ;)