keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Banaanikakku

 Banaaniterttu kaapissa alkoi uhkaavasti mustua ja oli pakko miettiä jatkojalostusta. Rahkaan uppoaa hyvin myytama banaani, mutta ei sitäkään kukaan määräänsä enempää syö. Banaaniletuista väki ei tykkää, niin ainoa vaihtoehto oli kakut. Ne voi aina syöttää vieraille.
Ohje on kopioitu suoraan Myllyn Parhaat- sivuilta ja on nopea sekä helppo tehdä.
Tästä kuvasta hyvin huomaa vaalean alumiini vuoan ja mustan vuoan eron. Kakut oli yhtä aikaa uunissa.


5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
  2. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.
  4. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti