keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Italianpata, gluteeniton

Työntäyteisinä kesäpäivinä on joskus mentävä sen kuuluisan aidan matalimmasta kohdasta. Parasta olisi kiertää koko aita.
Tänään tavisruokaa syövien ruoka valmistui nopeasti jauheihasta, rakettispaghetista ja pussillisesta jalostajan italianpataa.

Gluteenittomat tarvitsevat italian ruuasta oma versionsa. Tämä Valion ohje tuli googlesta ensimmäisenä vastaan. Ohjeessa suositellun rakettispagetin korvasin gluteenittomalla punajuuripastalla ja herneet jätin turhana kokonaan pois. Täyteläisyyttä kaipasin ja lisäsin pataan puolen purkkia chilituorejuustoa. Hyvin sopi.
Motsarellaraasteen jokainen sai annostella itse makunsa mukaan.


Italianpata Valion mukaan
(4annosta)

400g naudan jauhelihaa
voita paistamiseen
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
3dl vettä
liemikuutio
2dl gluteenitonta pastaa
(minulla Myllyn Paras punajuuri penne)
1/2prk chili tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa
viimmeistelyyn basilikaa
viereen motsarella raastetta

Ruskista jauheliha rasvassa kuumalla, korkeareunaisella pannulla
Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja kuutioitu paprika. Anne kuullottua hetki.
Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio sekä pasta. Anna hautua kannen alla kunnes pasta on kypsää.
Lisää tuorejuusto.
Maista suola ja koristele basilikalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti