sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Mokkapalat ihan parhaat


Puoliso vei osan lapsista pyöräretkelle ja sillä aikaa minä tein pari peltiä mokkapaloja. Mokkapalojen ohjeita on varmasti kymmeniä, mutta tämä sanoi olevansa maailman paras.
Ohjeen otin Kanelitytön kakkuparatiisi-blogista ja tällä teen vastakin.

Mokkapalat, maailman parhaat

Pohja:
200g voitaa
4 munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoa
3rkl leivonta kaakaota
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2dl maitoa

Kuorrutus:
50g voita
500g tomusokeria
5rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaota
2tl vanilliinisokeria

Sulata rasva ja laita sivuun jäähtymään
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Sekoita joukkoon voisula.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 astetta noin 15 minuuttia. Ota pohja pois heti kun kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa, pieniä kosteita murusia saa jäädä.

Sulata kuorrutusta varten voi kattilasssa ja sekoita muut aineet joukkoon. Vatkaa tomusokeri varoen ja vatkaa koko ajan. lämmitä keskilämmöllä ja sekoittele vispilällä kunnes kuorrute on sileää. Älä anna edes pulpahtaa.

Valuta kuorrute uunista tulleen pohjan päälle tasaisesti. Levitä paletilla tai lastalla. Kuorrute jähmettyy todella nopeasti, joten ripottele halutessasi nompparellit heti pinnalle.
Paloittele jäähtyneenä.

"Sitten kunnon palat", sanoi pyörälenkiltä palnnut lapsi.

Lenkkeilijät poikkesivat koskella hakemassa tuliaisia
Rentukat, pienet auringot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti