lauantai 23. toukokuuta 2020

 Heti keväästä olisi monenlaista talteen otettavaa. Karpalot ja korvasienet vaativat lähtemistä ja hyvää ympäristön tuntemista, mutta kyllä kotipihastakin kerättävää löytyy.
Silloin kun koivut alkavat silmujaan paisutella on oikea aika kerätä mahlaa pakastimeen. Jostain luin, että täysikasvuinen koivu kestää kolmen litran malavarkauden joka vuosi. Tiedä sitten pitääkö tuo paikkaansa. Mahla on erinomaista hoitoa vatsalle ja sopii vauvasta vaariin.
(kuvat on huonoja ja hämyisiä, pahoittelen)

Aiheeseen liittyvä kuva

Toinen sato saatiin kuusenkerkistä eli vuosikasvaimista. Kuivattuna tai siirapiksi keitettynä se on mainiota lääkettä yskään. Ruuanlaitossa olen käyttänyt kerkkiä lohen ja riistan maustamiseen. Siihen vaan uuniin menevän ruuan päälle antamaan metsän tuoksua ja mukavaa makua.
Kerkät on niin söpöjäkin, ettei niitä malta olla hypistelemättä.

Aiheeseen liittyvä kuva


Seuraavaksi kerätään nokkosia. Ihan kotipihasta löytyy niin paljon kun jaksaa ja viitsii kerätä. Lapsille nokkonen kelpaa lettuina ja pinaattikeiton jatkeena. Sämpylät on haasteellisia. Pienet vihreät pisteet analysoidaan homeeksi ja leivän syöminen jää siihen. Selitykset on turhia.


Erittäin hyvä hortoilukaveri on Maire-koira, jota kaikki kiinnostaa vaikka ei mitään ymmärrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti