sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Erillainen nakkikeitto ja Broileri-kasviskastike


 Keitto plus nakki on nakkikeitto. 
Tänään lounaaksi tarjoilla oli kasvissosekeitto nakeilla. Tällä kertaa keittoon meni tavallisten kasvisten lisäksi vajaa paketillinen Koskenlaskijaa ja potkuksi hiukan dijon sinappia.      

 Kasvisten surauttaminen soseeksi saa arkisen keiton tuntumaan ihan uudelta ja keko kunnon nakkeja keiton päällä kruunaa koko sopan, persijaa unohtamatta. 

Tämän päivän iltaruoka eli päivällinen oli kasvis-broilerikastike ja ohra-riisi.
Kastikkeeseen tarvitaan kypsän broilerin lisäksi mahdollisimman monenlaisia kasviksia. Vihanneslaatikon pohjalle unohdetut yksilöt sopivat hyvin. Mitä enemmä ja erillaista, niin sen parempaa tulee.
 Löydetyt kasvikset kerätään leikkuulaudalle ja pilkotaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Hyvää saadaan, kun ainakin kovimmat juurekset ja sipulit pyöräytetään paistinpannun kautta ennen pataan lisäämistä.  

Nesteeksi laitoin kanalientä ja suun mukaiset mausteet, meillä aika miedot.
 Hetki liedellä hiljaista hauduttelua, kuitenkin niin ettei vihannekset mene mössöksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti