perjantai 22. toukokuuta 2020

Makaroonisalaatti

Tässä todella täyttävä ja herkullinen makaroonisalaatti. On takuuvarma menestys niin illanistujaisissa kuin ihan “vaan” makkaran lisukkeena grilliä, kuten meillä tänään. Juustona käytin Oltermannia, koska muuta ei nyt sattunut olemaan. Parempaa tulee kun ottaa jotain vahvan makuista, esim. vanhaa Goudaa. Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia makaroneja.
1 pss makaronia (kuvio, perhos tai ihan vaan tavallista)
2 vihreää omenaa (sitä kirpsakkaa)
2 etikkakurkkua
250 g hyvää kinkkua (esim. Lapin lihan kotasavu palvisuikale tai Korpelan palvikinkkua tms.)
n. 200 g juustoa
3 pientä tomaattia
pieni kerä jäävuorisalaattia
4 prk kermaviiliä
n. 1 dl (valkosipuli)majoneesia
valkosipulin kynsi
salaattimausteseosta/pizzamausteseosta tms. maun mukaan
(suolaa)
Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja jäähdytä. Pilko omenat, etikkakurkku, juusto, tomaatti ja kinkku kuutioiksi (jollet ole ostanut valmiiksi suikaloitua/kuutioitua kinkkua). Silppua myös jäävuorisalaatti.
Sekoita astiassa kermaviili ja majoneesi, lisää joukkoon murskattu valkosipulin kynsi ja salaattimausteseosta. Seos saa olla hyvinkin voimakkaasti maustettu, sillä makaroni imee maut aika helposti.
Sekoita makaroni + lisukkeet keskenään, lisää kastike. Huomioi, että kastiketta pitää olla ihan reilusti, sillä se imeytyy makaroniin.
Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään pari tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kastiketta tai mausteita (tai suolaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti