perjantai 22. toukokuuta 2020

Gluteeniton omena-rahkapiirakka



Pakastin on syöty tyhjäksi ja on aika tehdä asialle jotain. Ensin täytyy tietenkin tehdä sitä mikä sopii koko perheelle, eli jotain gluteenitonta. Tämä makea piirakkapohja on paras minkä olen gluteeinttomana tavannut.

Pohjaan ja muruseos päälle

4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
150 g voisula
1 kananmuna
1 dl piimää

Sekoita kuivataineet ja voisula keskenään. Ota noin neljäsosa murumaisesta seoksesta erikseen. Isompaan osaan sekoita kananmuna ja piimä.

Piirakkapohjan päälle laitoin ensin kotitekoista omenasosetta ja sen päälle rahka-kermaviili-sitruunahyytelöä, jota maun mukaan maustoin. Omenalohkot ja pohjan muruseos päälle. Viimmeiseksi ripsuttelin kanelia ja hiukan sokeria.

Uunissa 200 astetta noin puolituntia

Pienempi piiras syötiin heti. Lapset halusivat kaura-vanijakastiketta päälle, vaikka ei tämä lisukkeita tarvitse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti