torstai 21. toukokuuta 2020

Kalapihvejä

Kalaisia pihvejä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Nämä valmistin helpoimman mukaan seistä ja pannulla nopeasti paistoin. Koko sakin nirsoin tyyppi ei voi sietää seitä sen enemppä keitossa kuin uunikalankaan, mutta tämä laji uppoaa. Muussi olisi kuulemma kuulunut pihvien kaverina. Sori, nyt mentiin kokonaisilla.



Kalapihvit

800g kalaa, esim. sei tai muu vaalea
2 sipuli
2rkl vehnjauhoja
reilu 1dl korppujauhoja
reilu 1dl kermaa
suolaa tai herbamarea
paprikajauhetta, valkopippuria
ripaus sokeria
4tl tomaattipyrettä

Hienonna kala ja sipuli mössömassaksi vaikka sauvasekoittimella tai blenderissä.. Lisää jauho, korppujauho, kerma ja mausteet. Anna massan seistä hetken.
Paista pihivit voissa kypsiksi. Massa on löysää, niin sen voi nostella vaikka kahdella lusikalla paistinpannulle ja muotoilla vasta siinä.

Mummun mökkiin lähti suositusten mukainen viiden värin annos. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti