Viikon viimeisen koulupäivän kunniaksi ja pakastimen tyhjennysprojektin edistämiseksi söimme kevennetyn päivällisen. Ohjeen olen ottanut Kinuskikissan varastoista.
POROPIIRAKKA
Pohja:
- 100g voita
- 0,5 dl juustoraastetta (emmental)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
- Nypi pehmeä voi, jauhot sekä juustoraaste keskenään.
- Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinasta tasainen.
- Painele taikina piirakkavuokaan (24-28 cm) ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Voit käyttää myös kaupan valmista piirakkapohjaa.
Täyte:
- n. 150 g pororouhetta (yksi pussi)
- 2 pientä salottisipulia tai yksi punasipuli
- 100 g juustoraastetta (emmental)
- 120 g smetanaa (1 prk)
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
- ruohosipulia tai muuta yrttiä
- Kuullota sipuli pannulla.
- Lisää pannulle hetkeksi myös pororouhe (n. 5min).
- Ota pannu pois liedeltä ja jäähdytä.
- Ripottele puolet juustoraasteesta taikinan päälle vuokaan.
- Kaada sipuliporosekoitus myös vuokaan ja lopuksi leikkaa yrttisaksilla ruohosipuli päällimmäiseksi ja lisää vielä loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.
- Sekoita kulhossa smetana, kerma, munat ja mausteet.
- Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle vuokaan.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
- Tarjoile lämpöisenä salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti