lauantai 4. huhtikuuta 2020

Poropiirakka


Viikon viimeisen koulupäivän kunniaksi ja pakastimen tyhjennysprojektin edistämiseksi söimme kevennetyn päivällisen. Ohjeen olen ottanut Kinuskikissan varastoista.

POROPIIRAKKA

Pohja:
  • 100g voita
  • 0,5 dl juustoraastetta (emmental)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Nypi pehmeä voi, jauhot sekä juustoraaste keskenään.
  2. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinasta tasainen.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan (24-28 cm) ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Voit käyttää myös kaupan valmista piirakkapohjaa. 
Täyte:
  • n. 150 g pororouhetta (yksi pussi)
  • 2 pientä salottisipulia tai yksi punasipuli
  • 100 g juustoraastetta (emmental)
  • 120 g smetanaa (1 prk)
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia tai muuta yrttiä
  1. Kuullota sipuli pannulla.
  2. Lisää pannulle hetkeksi myös pororouhe (n. 5min).
  3. Ota pannu pois liedeltä ja jäähdytä.
  4. Ripottele puolet juustoraasteesta taikinan päälle vuokaan.
  5. Kaada sipuliporosekoitus myös vuokaan ja lopuksi leikkaa yrttisaksilla ruohosipuli päällimmäiseksi ja lisää vielä loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  6. Sekoita kulhossa smetana, kerma, munat ja mausteet.
  7. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle vuokaan.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
  9. Tarjoile lämpöisenä salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti