sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Broilerin ohutfilettä kasvisten alla


Kolmas kotikouluviikko takana. Neljäsluokkalaiset laittaneet elämän ranttaliksi ja pyysin lasten opettajaa apuun. Hän soitti oppilailleen ja puhui sanoja, jotka meidän puhumina menevät toisesta sisään ja toisesta ulos. Toivon totisesti, että hänen auktoriteettinsa tehoaa. Ymmärrän, että lapsen mieli kapinoi, mutta eiköhän tämä ensi viikolla arjeksi muutu.


Niin kuin olemme jo puhuneet, ruoka ja rutiinit pitävät meidät kaikki kasassa. Tänään jalostin broileria. Alimmaiseksi vuokaan laitoin Atrian ohuita broilerin filepihvejä, jotka esipaistoin pannulla. Nämä oli isoja, ohuita ja pakattu kahden pihvin pakkauksiin. Olisivat edukseen hiukan fiinimmässä ruassa, mutta joutuivat nyt kotoisesti arkipöytään.

Paistoin kevyesti broilerfileet pannulla ja ladoin ne vuan pohjalle. 
Päälle tuli porkkana lantteja sekä  suoraan pakastimesta leikkopapua sekä parsakaalia. Juurekset ja kaalit ovat kypsiä samaan aikaan, kun nopeammin kypsyvät kasvikset laitetaan uuniin suoraan pakastimesta.    


Kastikkeen teon ajaksi vuoka menee uuniin.
Kastike valmistui pannulla, jossa ensin kuullotin sipulit. Lisäsin pannulle maitoa ja sekaan sulatin Tex Mex-juustoraastetta. Paprikat silppusin vielä pienemmiksi ja lisäsin ne kastikkeen joukkoon.
Kun juusto vaikutti sulaneelta kippasin kastikkeen vuokaan lihan ja kasvisten päälle.


Tästä annoksesta söi kuusi ihmistä ja vielä jäi muutamalle huomisen lounaaksi vaikka munakkaan kaveriksi.
Nyt oli niin hoppu, etten ehtinyt mummun annosta kuvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti