tiistai 17. toukokuuta 2022

Uunilohi porkkana-juustokastikkeessa


Lohipäivää taas!
 Yksi ruoka joka meille kaikille kelpaa on lohi ja miksi ei olisi. Hyvää, helppoa, nopeaa ja tuunata sen voi vaikka kuinka herkuksi.
Tähän laitoin porkkanaa, lanttua, kukkakaalia, parsakaalia ja kuullotettua sipulia. Lohen asteetlin vuokaan ja maustoin suolalla, sitruunapippurilla sekä kalamausteella. Kasvikset kalan viereen. Vuoka uuniin noin 150 astetta ja 15 minuuttia.
Sillä aikaa tein juustokastikkeen. 


Juustokastike
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
50 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 tl timjamia
1 tl oreganoa

Lisää vehnäjauhot kylmään maitoon ja lisää ne kattilassa sulatettuun voihin. Sekoita ja lisää juustoraaste sulamaan kastikkeeseen. Kun kastike kiehahtaa lisää mausteet ja maista puuttuuko jotain.
Ota kala uunista kaada juustokastike kalan ja kasvisten päälle. nosta uunin lämpö 200 ja anna vuoan olla uunissa vielä noin 20 minuuttia. Kasvikset jäävät napakoiksi, mutta kala kypsyy kunnolla.


Tämä annos lähti mummille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti