tiistai 30. toukokuuta 2023

Pinaattilasagnette ja toukokuun sukat





Pinaattilasagnette

n.200 lehtipinaattia (pakaste)
200 g suikalelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 pkt fetajuustoa 
n.200 g lasagnette paloja

Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Pinnalle
1 dl juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paista pieneksi silputtu liha ja kuullota sipulit pannulla rasvassa ja lisää joukkoon kohmeinen pinaatti. Kuumenna seosta välillä sekoittaen, kunnes pinaatti on pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pois levyltä ja murenna joukkoon fetajuusto.
Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita sulan rasvan joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää mustapippuri ja juustoraaste.
Voitele suorakaiteenmuotoinen uunivuoka. Kaada vuokaan lasagnette ja liha-pinaattiseos ja päälle juustokastike. Sekoita hyvin. Lisää päälle juustoraaste.
Paista lasagnette 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.


Päätin etten toukokuussa enää sukkia neulo, mutta oli vaan "pakko".
Koska villalangat suo aivoilla lepoa ja mielelle tyyneyttä ne on osa työterveyshuoltoa.
Se riittää perusteluksi, -itselle.
Eniten tykkään noista oranssi-keltaisista jämälankasukista. Monta pientä kerää sain niihin hukattua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti