keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Jauheliha-pistaasipähkinäpihvit

Blogini luonnoksiin on jäänyt julkaisematta vanhat lihapullat.
Pulla on syöty jo aikoja sitten, mutta laitan ohjeen tänne talteen.

Pistaasipähkinäpihvit pääsevät nyt luonnosvankilasta vapauteen.
Ovat se ansainneet. 


Jauheliha-pistaasipähkinäpihvit
500 g hirven jauhelihaa (tai nauta-sikaa/lammasta)
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä tehosekoittimella jauhettuna
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä morttelissa karkeasti rouhittuna
1 sipuli hienoksi silputtuna
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 limen raastettu kuori
1 rkl hienoa merisuolaa 
voita paistamiseen

 Laita uuni lämpenemään noin 100 asteeseen.
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi voi isossa kulhossa.
Veivaa massaa pari minuuttia, kuten makkaraa tehdessä. Idea on rikkoa lihan rakennetta ja saada massan ainekset hyvin sekoittumaan.
Paista voissa paistinpannulla ruskea väri pintaan.
Lado uunipellille ruskistetut pihvit.
Loppukypsennä uunissa sisälämpötilaan +60 C.
Tarjoile vaikka tillillä maustetun kurkku-jugurttikastikkeen ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti