keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Pääkallopataa


Tänään puuttui kokkausinspiraatio kokonaan. Joskus on sellaisia päiviä, että tuntuu kuin kaapit ja pää olisivat täynnä pelkkää suttua. Ja mikä ihmeellisintä, kun vain ryhtyy hommiin, niin aina sitä jotain keksi ja oma fiiliskin paranee.

Nyt otin pussin pastaa ja pari pakettia naudan jauhelihaa. Pasta kiehumaan ja toinen paketillinen lihaa pannulle paistumaan runsaan sipulin kera. Lisäsin myös vajaan paketillisen Koskenlaskijaa sekä hiukan suolaa ja pippuria.
Kun juusto oli sulanut lisäsin lähes kypsät makaroonit sekä pikkuiset parsakaalit suoraan pakastimesta. Taas kypsyivät kannen alla hetken. Seuraavaksi kippasin pataan puolikypsät makaroonit ja tomaattimurskan sekä väriksi pussillisen herne-maissi-paprikaa.
Salaatin valmistuksen ajan pata porisi pienellä lämmöllä kannen alla.
Viimmeisinä lisäsin toisen neljän sadan gramman paketillisen paistettua jauheliha-sipulia.
Taas hetkeksi kansi päälle odottamaan ruokailijoita.  


Vasta pöydässä hiukan sekotin, että lastenkin lautasille eksyisi parsakaalin kukkasia,
Itse koitan hiilarien pelossa vältellä pastaa, mutta tätä oli pakko satsata ja pata on sen verran isot, että huomenna jatketaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti