keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Nakkisoppa ja makaroonilaatikko

Tänään oli ensimmäinen virallinen etäkoulupäivä. Eilen jo vapaehtoisesti tätä harjoittelimme, mutta tänään on totta ja kouluhommat hoidetaan kotona. Koululaisemme ovat keskimääräistä vaativampia, jonka vuoksi muutoksiin sopeuminen on hankalaa ja vastarinta välillä aika rajua. Mutta minkäs asialle teet?

Opettelemista tässä on emännöitsijälläkin. Missä välissä kuoria perunat ja laskostella pyykit? Luulempa, että tarpeettomat leipomukset ja muu hössötys on jätettävä tuleviin päiviin.

Tänään nautimme tosi perusruokaa. Nakkisoppa oli tavallista ja seurana olleen saaristolaisleivän olen itse tehnyt. Laitan ohjeen kohta johonkin...jos muistan.
Makaroonilaatikko poikkesi ihan tavallisesta, tai ainakin siitä mitä meillä on ennen syöty.

Makaroonilaatikko

otettu suoraan Me Naiset-lehden sivulta...silti oli hyvin hyvää


RESEPTI

KARI AIHISEN MEHUKAS MAKARONILAATIKKO, 5 ANNOSTA, VALMITUSAIKA 40 MIN + 1 TUNTI TEKEYTYMISEEN + 1 TUNTI UUNISSA

5
dl
makaronia
1
paketti pekonia
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
mustapippuria
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun


1. Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
2. Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
3. Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
4. Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohu­kerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-­munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
5. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
Vinkki! Voit paistaa makaronilaatikon heti, mutta maku ja rakenne paranevat, jos se muhii yön yli jääkaapissa. Kätevää, kun ruuan voi valmistaa jo edellisenä päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti