lauantai 9. tammikuuta 2021

Kasvispiirakkaa iltapalaksi

  Viikonlopun lopettajaisiksi tai muuten vapaapäivää ilahduttamaan sopii hyvin kasvispiirakka.
Meillä viikonlopun ruokailut tahtoo jäädä yhteen kunnolliseen lämpimään ruokaan ja toinen on sitten jotain kevyempää. Tällä kertaa tarjoiltiin suolaista piirakkaa ja salaattia viereen.
Piirakkaan voi hyvin lisätä joko kalaa tai vaikka kanaa, mutta näin kasvisversionakin siitä tuli ihan oikeaa ruoka.


Kasvispiirakan Ainekset

Pohja:
2 dl  
1 dl
vehnäjauhoja
kaurahiutaleit
1tl  leivinjauhetta
100 g
voita
n.1/2 dl
maitoa tai vettä
Täyte:
250 g
kirsikkatomaatteja
200 g
fetajuustoa
  10 cm         purjoa
    2               munaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kermaviiliä
mustapippuria
koristeluun yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita sormin joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi. 

    Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Paloittele tomaatit, purjo ja fetajuusto. Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista raaka-aineista.

    Vatkaa munat, tuorejuusto, kermaviili ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Lisää pinnalle loput täytteen ainekset.
  3. Paista piirakkaa 225 asteessa 20-30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.


1 kommentti:

  1. Voi miten näyttää herkulliselta! Kasvispiirakkaa en olekaan tehnyt taas pitkään aikaan. Pitääkin tehdä!

    VastaaPoista