lauantai 9. tammikuuta 2021

Mifukaalilaatikko

 Viikonloppua ja kasvissyöjä lapsiani ajatellen olin varannut jääkaappiin TexMex Mifua. Salaa toivoin, että kasvissyöjättereni tulisivat käymään ja saisin maistaa jotain uuttahyvää. Mutta tuliko ketään? Ei. Nyt minun oli ihan itse keksittävä kuinka markkinoin tämän tuotteen ruokakunnalleni. Hansu, joka nuorena konservatiivina nojaa perunaan, on tämänviikonlopun  omaishoidonlomalla ja silloin voin ruuan kanssa vapaammin kokeilla. Selasin nettiä ja Valion sivuilta löysin parhaat ohjeet. Päädyin kaalilaatikkoon, koska ainekset sattui löytymään kaapista ja tavisversiona se on kaikille mieluisa ruoka.

1 ½ kg
valkokaalia
1 iso
sipuli
2 rkl
voita/ juoksevaa margariinia
1 pkt (250 g)
Mifua
1 dl
puuroriisiä
7 dl
kasvislientä
n. 3 rkl
siirappia
2 rkl
meiramia
1 ½ tl
suolaa

jauhettua valkopippuria

Suikaloi kaali ja hauduta korkeareunaisella pannulla tai kattilassa kolmessa erässä ilman rasvaa, kunnes kaali on hiukan pehmennyt ja ruskistunut.

Hienonna sipuli ja paista ne rasvassa mifun kanssa. Sekoita jauhis ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, johon olet sekoittanut mausteet.

Kypsennä uunin keskiosassa tasalämmölla 175 asteessa 1,5h-2h

Jos on pakko käyttää lihankorvikkeita, niin tämä on ihan hyvää. Saa lihan tunnun ja lähes maun, mutta silti on aidosti lihaton.
Mummu oli kuitenkin asiasta ihan toista mieltä.
"Tästähän lähtee nahkat suusta", se sanoi ja antoi lautasen takaisin.
Ole sitte näille mieliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti