Kauppoihin on tullut useita erillaisia lihankorvikkeita ja tekojuustoja ja muuta tehdastekoista vegeä. Toisaalta ihan kiva juttu, mutta jos vege on ideologia, niin kuinka pitkälle prosessoitu tuote mahtuu siihen. Perheen aikuisista lapsista melkein kaikki ovat kasvissyöjiä ja lihansyöjätkin tosi ronkeleita. Itse syön kaikkea enkä vielä ole prosessilihaan kantaani valinnut. Mietin vaan sitä, että jos on kasvissyöjä niin miksi kaivata lihaa?
Nyt otin kaupan hyllystä Mifu jauhista ja ajattelin kokeilla.
Kesäkurpitsalasagne sai olla se ruoka jossa huijauslihaa ensimmäiseksi testasin. Itse pidin kokeilua onnistuneena, mutta muu perhekunta oli erimieltä. Pelkäski mifu-testiksi tämä ruoka oli huono valinta, koska koko kesäkurpitsalasagne oli perheelle uutta.
Osa kauhistui niin paljon, ettei tullut edes pöytään.
Kesäkurpitsalasagnen ohjeen otin K-ruuan sivuilta ja hiukan sovelsin, koska perhe ei pidä oreganosta ja kaapissa oli vain tavallista tomaattimurskaa. Ohjeen jauheliha oli nyt Mifua.
Ainekset
5 annosta
- 3(n. 1 kg)pientä kesäkurpitsaa
- n. 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Täyte
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1(120 g)sipuli
- 1tlk(390 g)Pirkka chilitomaattimurskaa
- 1pkt(180 g)Pirkka chilituorejuustoa
- 1-2tloreganoa
- 1/4tlsuolaa
Siinä mummulle vietäväksi annos,
Lasagnen kaverina tonnikalapihvi sekä muuta lautasen täytettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti