perjantai 28. helmikuuta 2020

Kalakastike


Kalaruuat tuntuu jostain syystä työläiltä valmistaa ja taitokin puuttuu. Inspiraation kehtona on pikkukylämme marketin tarjouslohi ja se mitä pakastealtaasta sattuu löytymään. Suositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä kaksi tai kolme kertaa viikossa ja vielä vaihdella eri kalalajeja. Taas otin tapojeni mukaisen vakiosatsin, lohta ja seitiä paloina. 

Tänään tarjoilin kalakastiketta keitettyjen perunoiden kera.
Kalojen lisäksi kastikkeeseen meni kuullotettua sipulia sekä pannulla oliiviöljyssä pikkusen paistettuja halkaistuja ruusukaaleja. Hiukan epäröin kaalien kanssa Poistin niistä pääällimmäiset lehdet ja kannan ja sitten vaan pannulla varovasti pyörittelin. Sopivat oikein hyvin lempeän makuisen kalan kaveriksi.
Kalaliemikuutio, suola, mustapippuri ja tilli oli mausteina.
Lopuksi aurinkokuivattu tuorejuustoa viimmeistelemään ja antamaan kermaisuutta.


Kalakastikkeet on yllättävän hyviä ja silti niitä tulee tosi harvoin tehtyä. 


Viimmeisenä taas mummulle vietävä annos.
Yritän, että lautasella olisi mahdollisimman monta väriä, mutta tässä on vain punajuuri ja salaatti väreinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti