Tiistaisin yleensä leivoin ja torstaisin hoidan viikonlopun ja tulevan alkuviikon ostokset.
Tänään löysin Kermaruusun-blogista miellyttävän gluteenittoman persikka-rahkapiirakan. Ohjeesta tulee kaksi pyöreää piirakkaa tai yksi 25*25cm piirakkavuoka. Tein pellilliseen, mutta hiukan liian laiha siitä tuli. Seuraavaksi teen taikinan ja täytteen puolitoista kertaisena.
Pohja
200g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Täyte
1 prk rahkaa (200g)
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
½ sitruunan mehu
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
isompi tölkillinen persikoita
(voi käyttää mitä vain hedelmää/marjaa)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pellille / vuokiin.
Sekoita täytteen aineet keskenään, kaada täyte pohjan päälle. Pieni mangoviipaleet kuutioiksi. Ripottele mangokuutiot ja passionhedelmien siemenet piirakan päälle. Paista 200 asteessa 30-35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti