Lauantaina söimme kaalilaatikkoa, herkullista. Yksi maailman seitsemästä ihmeestä on se miten ihmisen mahaan voi sopia niin paljon tätä herkkua. Kerkesin jo hieman huolestua.
Tällä kertaa tein laatikosta vähähiilarisen ja jätin ryynit sekä siirapin pois.
Ruskistin ja hyvin maustoin jauhelihan. Samalla pannulla pyörittelin kaalisilpun sekä sipulit. Kaali kannattaa suikaloida noin puolen sentin siivuiksi. Paksummat kypsyvät epätasaisesti ja ohuemmista tulee suttua.
Vuokassa kaali-jauhelihan sekaan sekoitin purkillisen smetanaa ja päälle lorottelin hiukan maustettua lihalientä.
Pakastimesta löysin vielä yhden joulusta unohtuneen lanttulaatikon ja lämmitin sen toisen laatikon kaveriksi.
Tällainen annos lähti mummille naapuriin, jossa sai ilahtuneen vastaanoton.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti