perjantai 10. tammikuuta 2025

Tonnikala-riisilaatikko

Tänään oli tarjolla yhtä heidän lempiruokaansa.
En ole ihan varma tykkäävätkö he oikeasti erikoisen paljon, mutta tämä on täyttävää, helppo syödä ja tuo turvallisen olon.


Tonnikala-riisilaatikko

1 sipuli
2-3 rkl öljyä kuullottamiseen
3 prk (185g) tonnikalaa vedessä
2 punttia tilliä
1 rasia kirsikkatomaatteja
8 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
2-3 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Kermaseos;
2,5 dl ruokakermaa
5 dl kalalientä kuutiosta
2 munaa
1 tl sitruunapippuria
Pinnalle juustoraastetta

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota pannulla öljyssä.
Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste siivilässä. Silppua tilli ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita sipuli, kala, tilli ,tomaatit, riisi j mausteet. Kaada seos voideltuun noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan.
Sekoita kermaseokseen aineet ja kaada vuokaan ruuan päälle.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista ruokaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 29-30 minuuttia

Tänään tuli vuosi siitä kun tapahtui jotain ja mummun kunto romahti. Alkoi sadan päivän matka laitoksesta seuraavaan, joka päättyi viimein tänne kotiin.
Oman itsenäisen elämän päivät olivat mummulta ohi ja uuteen piti vain sopeutua...meidän kaikkien.

Siellä mummi on lempihommassaan.
Toissa syksy ja satokausi oli melkein ohi, mutta vielä kasvarista jotain löytyi.
Kunhan kevät aurinko näyttäytyy, niin varmasti esikasvatuspurkit ilmestyy mummin huoneen ikkunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti