sunnuntai 1. joulukuuta 2024

Linssi-jauhelihakastike

Tämän viikon ruokailut eivät toteutuneet ihan suunnitelmien mukaan, mutta niin sen kuuluu mennäkin. Ruokalista on pahan-ja laiskanpäivän varalle, että perhe saisi silloinkin syödäkseen.
Pakastimen tyhjennysprojekti sujuu hyvin, vain maitotuotteita ja salaattiaineksia on haettu kaupasta.

    Eilen tein ensimmäistä kertaa linssi-jauhelihakastikkeen.
Ohjeesta poiketen sellerin tilalle laitoin palsternakkaa ja kaikkia yrttejä ei varastossa ollut. Tomaattimurskana oli paahdettuja ja soseutettuja oman huoneen tomaatteja sekä
omenamehuna käytin omenasosetta.
En tiedä maistuiko kastike siltä mitä ohjeen tekijä tarkoitti, mutta hyvä oli näinkin.
 
Kastiketta tuli vahingossa niin paljon, että puolet jäi tämän päivän makaronilaatikkoon.

Linssi-jauhelihakastike

1 kpl Sipuli
100 g Juuriselleri, selleri
1 kpl Porkkana
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
5 tl Oliiviöljy
1 dl Omenamehu, omenatäysmehu
1 dl Vesi
1 rkl Tomaattisose tomaattipyree
400 g Tomaattimurska
4 dl Punainen linssi
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Basilika, kuivattu
0.5 tl Timjami, kuivattu
0.5 rkl Persilja, tuore

Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää mehu, vesi, tomaattipyree ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.



Tänään helpon ruuan päivä.
Pussillinen täysjyvämakaronia ja eilinen kastike hiukan lisämaustettuna ja juustoraasteella (pakastimesta) höystettynä

Teinien mielestä parasta makaronilaatikkoa mitä ovat kuunaan saaneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti