Uuden pakastimen-tyhjennys-ruokalistan ensimmäinen ruoka oli tavallistakin tavallisempi jauheliha-perunalaatikko, höysteenä punajuurisalaatti sekä vihreäsalaatti.
Punajuurisalaatti oli se mitä en ole koskaan ennen itse tehnyt.
Etikkapunajuuret oli Pirkan kuutioita ja olivat mielestäni liian suuria tähän tarkoitukseen.
Ensi kerralla vaihdan merkkiä ja katson, että ovat tarpeeksi pieniä. Tietysti kokonaisista punajuurista saisi niin pientä palasta kun tahtoo ja tarvitsee, mutta nyt ei tahdo.
Omenan pitää olla vahvan makuinen ja purjoa runsaammin, niin kelpaa lisukkeeksi vaikka joulupöytään.
Kannattaa kokeilla
Punajuurisalaatti
n.500g kuutioituja etikkapunajuuria kuutioina
1 hapokas omena
n.10 cm pala purjoa
Kastike:
1 prk kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
vähän suolaa
ripaus valkopippuria
Valuta punajuurikuutiot. Kuori ja kuutioi omenat punajuurikuutioiden kokoisiksi.
Hienonna purjo. Sekoita kastike kulhossa ja mausta se (varovasti) suolalla ja valkopippurilla.
Lisää punajuuri-ja omenakuutiot sekä purjosilppu. Anna salaatin tekeytyä kylmässä muutama tunti tai huomiseen.
Ennen tarjoilua sekoita salaatti ja sitten nauti.
Tätä pitää kokeilla, kiitos reseptistä.
VastaaPoistaKiitos Anonyymi! Helposti jää kaupan valmiit punajuurisalaatit toiseksi, eikä ole edes vakeaa.
VastaaPoistaKokeiltu on ja hyväksi havaittu. Edellinen.
Poista