maanantai 18. marraskuuta 2024

Mustikka-vaniljavaahto ja tämän viikon ruokalista


Oletteko huomanneet, että jos aivot tarvitsevat tyyneyttä on ruokalistojen ja villasukkien teko kaikkein paras konsti.
Kuuden viikon ruokalista on suorastaan korkeantason meditaatiota.

Tämän uuden listan perusajatus on tehdä pakastimiin tilaa joululle.
Listassa on päivällinen ja iltapala.
Lounaat ja muut palat tehdään sitä mitä jäljelle jää ja sattuu huvittamaan
Luulen, että pakastimissa riittää syötävää pitkälle joulukuuhun.

Ensimmäinen viikko
Jauhelihakiusaus, punajuurisalaatti                                  Mustikka-vaniljavaahto
Smetanauunisei, muussi, vihr,salaatti                                    Puolukkakiisseli, mysli
Riisisotto porkkana raaste                                             Kaurapuuro, kiisseli
Hernekeitto                                                                       Mannapuuro, mansikka
Broileripata, riisi-ohra, uunikasvikset                                        Hedelmäsalaatti
Kasvislasagne, tomaatti-motzzarella                                  Persikka-vadelmarahka
Täytettymureke. uunikasvikset, perunat                           Köyhätritarit

Ensimmäisen viikon ensimmäinen iltapala oli Mustikka-vaniljavaahto.
Jotain tällaista olen joskus tehnyt, mutta muistelisin ettei se ollut kovin mieluisaa. Tai sitten muistan väärin.
Teinejä tämä ensin hirvitti kun rouhea ruis tuntui suussa, mutta kun säikähdyksestä selvisivät söivät ihan mielellä.


Mustikka-vaniljavaahto

3 dl vettä 

3 dl mustikoita

1 dl fariinisokeria

1 dl ruisjauhoja

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa.

Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä noin 10minuuttia, nälillä sekoittaen. ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähdytetty puuro kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa erikseen vaniljakastike vaahdoksi ja yhdistä vaahdot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti