perjantai 19. huhtikuuta 2024

Kurkkusalaatti

Tänään herättiin lumiseen aamun. Tulevan kesän toivossa laitan muistiin tämän helpon ja ihanan kurkkusäilykkeen. Ohje on ihan perus pikkelöintiliemi, jota käytetään monessa ja jota on helppo maustaa sen mukaan mitä purkkiin on kulloinkin menossa. Pikkelöimällä on helppo jatkojalostaa kaikenlaisia kasviksia. 

 Ihanaa kun jostain ikkunasta näkyy kesä
Kurkkusalaatti
5 kg kurkkuja
2,5 kg sipulia
5 dl tillisilppua
Liemi:
1 l etikkaa
5 dl vettä
20 dl sokeria
5 rkl suolaa

Raasta kurkut ja sipuli, lisää tillisilppu.
Kiehauta liemi ja kaada raasteen päälle, sekoita.
Säilytä kylmässä.


Toivottavasti tuleva kesä on suosiollinen ja saadaan paljon kaikkea hyvää, myös kattila kaupalla kurkkuja. 



Roppe, joka ei ole muumilaaksossa asuva piisamirotta vaan koira, kävi toteamassa säätyypin vaihtuneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti