torstai 18. huhtikuuta 2024

Kikhernekeitto ja mummin kuulumiset


Tällaista uutta keittoa nautiskelimme puolison kanssa tänään. Ihan ensimmäistä kertaa tein. "Muutteesta mukavaakin", sanoisi tämän kylän vanhat. 


Kikhernekeitto

1 prk (285/kikherneitä 170g)
500 g porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulia
ripsaus juustokuminaa
toinen ripaus kurkumaa
ihan pikkuisen cayennenpippuria
3 rkl oliiviöljyä
n.8dl kasvislientä
suolaa

 Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Jauha maustesiemenet morttelissa.

 Kuumenna kattilassa öljy ja nosta sinne mausteet. Lisää joukkoon porkkanat ja sipulit. Anna pehmetä hetki samalla käännellen. Lisää puolet kikherneistä sekä kasvisliemi.

Keitä aineksia noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmenneet. Mausta keitto ripauksella suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Paahda loput kikherneistä pannulla pienen öljylorauksen kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile porkkana-kikhernekeitto paahdettujen kikherneiden ja ranskankerman kera. Koristele keitto korianterilla.


 Tammikuun alussa Mummi sairastui ja lähti ensivasteen hoivissa pitkälle matkalle.... 

Sata päivää ja tuhat tunnetta myöhemmin suunnitellaan paluuta kotiin. Kaikilta reissuilta ei toivu enää entiselleen, ei meistä kukaan. Pääasia kutenkin on, että mummin elämisenhalu on palannut ja kevät on kohta täällä.

Vaikka askel on nyt lyhyt ja muistista vain rippeet jäljellä on jokainen päivä ihme ja lahja.  


2 kommenttia:

  1. Hyvää kevättä ja voimia kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy tunnusta, että uusi arki hiukan jännittää, mutta eiköhän elämä tästä taas järjesty.

      Poista